Co nám přinesl rok 2020?

Vad har året 2020 gett oss?

Det är ett nytt år här igen och med det en fantastisk möjlighet att sammanfatta de oväntade händelserna från det gångna året 2020 och vad det betydde för oss, för GoodWays. I början av året, när jag skrev en liknande artikel och såg tillbaka på året 2019, hade ingen av oss någon aning om vilka samhälleliga vändningar det kommande året skulle föra med sig. Hur har vi hanterat det och vad har vi för planer för det kommande året? 

År 2020 var fullt av oväntade händelser, förändringar och utmaningar, som inte var lätta för någon av oss. Vi är glada att vi kunde tillbringa tid hemma i karantän med något som ger oss mening och som vi tror på.

 

 

Hur upplevde vi den första vågen av karantän?

Under den första våren i karantän har vi inte legat på latsidan och den fräscha energin från det nya året har vi använt för att skapa ett helt nytt koncept för företaget , vilket bland annat innebär en namnändring från GoodGlass till GoodWays, lanseringen av en ny version av vår e-butik och förberedelser för nya återanvändbara och hållbara produkter.

Vi måste dock erkänna att krisperioden, precis som för många andra mindre företag, har påverkat oss betydligt. Vi har noterat en markant minskning av beställningar, både från kunder och affärspartners. I den första vågen visste ingen hur situationen skulle utvecklas, och därför sysslade folk naturligtvis främst med att tillfredsställa grundläggande behov och hjälpa andra. Vi har också försökt hjälpa där det behövdes och stöttat till exempel den brněnska organisationen ADRA, som arbetar med psykologiskt och materiellt stöd för pensionärer.

Från början av maj började folk dock inse effekten av krisen på mindre företag och började därför stödja oss med sina beställningar, vilket vi fortfarande är mycket tacksamma för.

 

 

Ny namn och koncept för företaget

Den största förändringen vi har genomgått var förändringen av namnet från GoodGlass till GoodWays. I början grundade vi företaget GoodGlass med en enda produkt. Vi introducerar dock gradvis nya produkter och vårt nya namn beskriver oss nu mycket bättre. Vi försöker nämligen erbjuda de bra sätten eller vägarna till en hållbar livsstil.

 

Nyheter från 2020

Som jag nämnde tidigare arbetar vi ständigt med att utöka vårt sortiment av produkter som är återanvändbara och hållbara, och som därmed ersätter en rad icke-ekologiska engångsprodukter. I april lyckades vi äntligen avsluta vårt långsiktiga projekt - skyddande filt förpackningar för GoodGlass, som vi är otroligt glada över. De är inte bara mycket praktiska, de har både en skyddande och en extra termoisolerande funktion, utan de sys också på ett hållbart sätt i Tjeckien av vårt vänföretag Vigvam design i Plzeň.

Under sommaren skapade vi ett annat meningsfullt samarbete med företaget Bylinca, som började tillverka teer och kryddblandningar precis enligt vår smak. Sommarutgåvan Cold brew och Herbs & Blossoms var så populär hos er att vi har beslutat att göra både en höstutgåva (Breathe & Immune) och en vinterutgåva (Fruit delight, kryddblandning för julpunsch). Den största hitten blev dock kryddblandningen för Guldmjölk. Vi ser fram emot vad vi kommer att hitta på nästa år!



I andra halvan av året presenterade vi vår nya designserie av produkter avsedda för förpackningsfria inköp och måltider sydda i Tjeckien. Shoppingväska GoodBag är anpassad för förpackningsfri shopping med sitt smarta system av inre fickor, bomulls-lin snackpåse GoodSnack i olika färger är mycket populär hos er! Vi har kompletterat hela serien med nya bambu-bestick från GoodWays, som vi planerar att förbättra lite mer under det nya året. Är du nyfiken? :)

För att inte göra saken värre så presenterade vi strax före jul vår helt nya sektion för Tandhygien. Huvudrepresentant - bambusborste GoodBrush - är för oss den bästa versionen av bambusborsten som vi har haft den äran att träffa. Den är tillverkad av de mest kvalitativa materialen och framför allt skaver den inte i munnen, som många av dess bambusalternativ. Vi är så glada för det!

 

Vad väntar oss år 2021?

Inte varje period är enkel. Vi lär oss av våra misstag och arbetar varje dag för att ständigt förbättra oss och därigenom uppnå våra mål. Vi är nyfikna på hur de nya utmaningarna och lektionerna det nya året 2021 kommer att föra med sig!

Och vi planerar att ständigt utöka sortimentet av GoodWays-produkter även under det nya året. I huvudet har vi massor av intressanta idéer, som dyker upp snabbare än vi hinner förverkliga dem. Vi ser fram emot att vi i det nya året kommer att lyckas avsluta många av våra pågående projekt. Låt oss bli överraskade!

"Om du hittar en väg i livet utan hinder, leder den säkert ingenstans."

Arthur Clarke


Med kärlek
Tereza, Johan & GoodWays team
Tillbaka till bloggen