Vill du värma dig och ge dig själv den rätta känslan för själen och njutningen för dina smaklökar och luktsinnen? Prova detta recept på det mirakulösa gyllene mjölken med gurkmeja! De ingående ingredienserna har hög antiinflammatorisk, antioxidant och regenererande effekt och stimulerar kroppens naturliga försvarskraft. Färdig livsbejakare!
Recept på Guldmjölk:
1. Vi tillsätter mjölk, kryddblandningen Kurkuma latte och ghee (eller jungfrulig kokosolja) i kastrullen och värmer långsamt till kokpunkten.
2. Några minuter låter vi sjuda på svag värme tills blandningen doftar, rör om ibland.
3. Sila genom en sil till glasflaskor GoodGlass Thermo och låt svalna till en temperatur där drycken är behaglig att dricka.
4. Vi lägger till honung eller något annat sötningsmedel efter smak. Strö över kanel.
5. Vi kommer att njuta av de välgörande effekterna av det gyllene elixiret!
TIPS: Tillsätt riven ingefära vid matlagning för att förstärka den läkande effekten.
Vad är gyllene mjölk?
Denna traditionella ayurvediska dryck "Guldmjölk" har använts i Kina, Indien och Sydostasien för sina läkande egenskaper sedan urminnes tider. För sitt namn är det tacksamt för sin genomträngande guldfärg, som ges av gurkmeja. För sina välgörande effekter kallas det ibland för "livsbejakande" eller "mirakelmjölk". Ingredienserna som ingår är faktiskt effektiva naturläkemedel i sig själva, men i denna kombination multiplicerar de sina effekter mångdubbelt.
Vilka effekter har gyllene mjölk?
Denna livgivande gyllene dryck av gurkmeja är bra att dricka på kvällen innan sänggåendet, inte bara när något är på väg att bryta ut, utan också vid matsmältningsbesvär, sömnproblem eller nervositet. Det verkar också förebyggande mot olika civilisationssjukdomar, eftersom det stimulerar immunförsvaret och samtidigt lugnar och regenererar kroppen. Skål!
Naturens styrka
Kurkuma, känd också som indisk saffran eller gul ingefära, har starka antiinflammatoriska, antibakteriella och regenererande egenskaper. Innehåller antioxidanten kurkumin, som stärker immunförsvaret och minskar risken för cancer och andra livsstilssjukdomar. Genom långvarig matlagning minskar dess effekter, så tillsätt den i maten mot slutet av tillagningen! Cayennepeppar är en fantastisk kämpe mot förkylningar, virus och mögel. Det stöder matsmältningen, stärker hjärtat och verkar bland annat mot hosta. I kombination med gurkmeja ökar dess effekter mångdubbelt! Så kom ihåg att alltid lägga till en nypa cayennepeppar eller svartpeppar i varje maträtt med gurkmeja.
Kanel är en av de starkaste antioxidanterna i världen. I kombination med honung har den fantastiska läkande egenskaper! Med har också starka antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper, stödjer ämnesomsättningen och avgiftar kroppen. Det är viktigt att vara försiktig så att dess värdefulla ämnen inte förstörs av hög temperatur, och därför ska du aldrig tillsätta det i en kokande dryck, utan först efter att den har svalnat något.
Ghee (klarat smör) eller jungfrulig kokosolja är viktiga i vårt recept på gyllene mjölk eftersom kurkumin är fettlösligt och dessa säkerställer en högre absorption av kurkumin i kroppen.