Känner du av det kommande regniga höstvädret och skulle du vilja för en stund förflytta dig till ett exotiskt paradis? Känna doften och smaken av kokos och mild Matcha-te? Vi har förberett ett recept för dig på denna uppfriskande och samtidigt näringsrika matcha cocktail. Det är en riktig delikatess!
Så här gör du en matcha tea drink:
1. Mängden grönt matcha-te häller vi i vår glas eko-flaska GoodGlass, häller på lite vatten vid 80°C och skakar ordentligt så att en jämn massa bildas.
2. Vid behov sötar vi med kokosocker. Mums!
3. Vi fyller på med resten av rumstempererat vatten och lägger till is.
4. Till sist häller vi på välblandad kokosmjölk - matcha med mjölk är helt enkelt en perfekt kombination. Och du kan servera direkt. Smaklig måltid!
Vad är Matcha?
Matcha-te odlas i Japan med en speciell process som säkerställer dess unika söta smak och många hälsofördelar. Te-bladen skuggas i upp till en månad före skörd, vilket skapar mycket mer klorofyll som ger den en tydligt grön färg. Dessutom blir växten mer ömtålig och fullpackad med näringsämnen och aminosyror.
När de är mogna plockas de bästa bladen för hand, ångas, torkas och mals slutligen till ett fint pulver som kallas Matcha. Hela processen från att så fröet till skörd kan ta upp till 7 år!
Och varför är Matcha så speciell?
Japanskt Matcha-te har ett brett spektrum av användningsområden. Det kan användas för att göra både läckra varma och kalla drycker, men det tillsätts också i desserter, choklad eller glass och ger dem en fräsch grön färg och en lätt te-smak.
Regelbunden konsumtion av matcha-dryck påverkar inte bara vår fysiska hälsa, utan minskar också stress, ökar vakenhet och koncentration samt lugnar sinnet. Matcha har höga antioxidativa, antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, det hjälper vid blodbildning och sänker blodtryck, blodsocker och kolesterol. En riktig universell hjälpare! Så, vad säger du, vill du också ha en?