Känner du av det kommande regniga höstvädret och skulle du vilja för en stund förflytta dig till ett exotiskt paradis? Känna doften och smaken av kokos och mild Matcha-te? Vi har förberett ett recept för dig på denna uppfriskande och samtidigt näringsrika matcha cocktail. Det är en riktig delikatess!
Hur man förbereder en matcha te-dryck:
1. Den önskade mängden grönt matcha te häller vi i vår glas eko-flaska GoodGlass, häller på lite vatten vid 80°C och skakar väl så att en konsistent massa bildas.
2. Vid behov kan vi söta med kokossocker. Mums!
3. Vi fyller på med rumstempererat vatten och tillsätter is.
4. Till sist häller vi över väl blandad kokosmjölk - matcha med mjölk är helt enkelt en perfekt kombination. Och du kan genast servera. Smaklig måltid!
Vad är Matcha?
Matcha-te odlas i Japan genom en speciell process som säkerställer dess unika söta smak och många hälsofördelar. Teabladen skuggas upp till en månad före skörden, vilket skapar mycket mer klorofyll som är ansvarigt för den tydligt gröna färgen. Dessutom är växten mer ömtålig och fullpackad med näringsämnen och aminosyror.
När de har mognat plockas de högkvalitativa bladen för hand, ångas, torkas och slutligen mals till ett fint pulver som kallas Matcha. Hela processen från att plantera fröet till skörd kan ta upp till 7 år!
Och varför är Matcha så speciell?
Japansk te Matcha har ett brett spektrum av användningsområden. Det går att göra inte bara läckra varma och kalla drycker av det, utan det tillsätts också i desserter, choklad eller glass och ger dem en fräsch grön färg och en lätt te-smak.
Regelbunden konsumtion av matcha-drycker har en effekt inte bara på vår fysiska hälsa, utan minskar också stress, ökar vakenhet och koncentration samt lugnar sinnet. Matcha har höga antioxidativa, antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, den påverkar blodbildningen och sänker blodtrycket samt socker och kolesterol i blodet. En helt enkelt universell hjälpare! Så vad säger du, ska du också ta en?