Jak to všechno začalo

Hur allt började

"Jag känner mig mest levande omgiven av ren natur eller i havets vågor. Oavsett vart jag går idag ser jag plastavfall överallt, från de mest avlägsna stränderna till djupa skogar. Det krossar mitt hjärta när jag ser vad vi människor orsakar. Därför har jag beslutat att göra det till min personliga uppgift i livet att arbeta för en hållbar planet. Som en del av denna strävan skapades GoodWays. Johan, grundare av GoodWays

I Asien tror man att grönt te alltid ska avnjutas endast och enbart ur glas. Varför? Eftersom det är på detta sätt vi kan se dess skönhet och fullt ut njuta av dess smak - och det är hälften av nöjet med att dricka. Dessutom att dricka ur glas är det renaste sättet både för oss och för vår planet. Denna idé resonerade verkligen med oss, och så föddes den ursprungliga planen.

 

 

Varför GoodWays?

Huvudtanken bakom skapandet av GoodWays är att bidra till minskningen av världens beroende av plastflaskor och andra engångsprodukter. Vi tror att om vi erbjuder människor vackra och praktiska återanvändbara alternativ som de kommer att älska, kommer det att göra det möjligt för dem att leva ett liv med mindre avfall och på så sätt sprida denna idé vidare på ett icke påträngande sätt.

För att uppnå detta behövde vi en flaska som skulle passa alla möjliga ändamål. En flaska med vacker och enkel design, rena material och samtidigt utmärkt praktisk användning, som vi vill ta med oss överallt och alltid ha vår dryck nära till hands. Något lekfullt som skulle väcka kreativiteten! Vi ville också att den skulle vara lämplig för alla drycker vi älskar - te, kaffe, frukt- och örtinfusioner, läsk och vad som helst annat vi kan tänka oss.

 

 

Och så föddes GoodGlass!

Vi har inlett en grundlig sökning efter den rätta tillverkaren som uppfyller de kriterier vi har satt upp. Till slut hittade vi en plats i provinsen Zhejiang i Kina, där vår produkt garanteras den högsta möjliga kvaliteten och omsorgen med en rättvis tillverkningsmetod som vi kan vara stolta över, där råvarorna för produktionen kommer från lokala källor.

Efter långvarig experimentering med olika förslag på våra vänner, familj och kollegor har vi hittat den bästa möjliga varianten och vår första ekologiska flaska GoodGlass Thermo var nu i världen! Sedan dess har vi ständigt förbättrat både design och kvalitet så att GoodGlass uppfyller alla våra krav. Den slutliga produkten är mycket mer än vi någonsin har hoppats på och vi är glada att kunna dela den med er!

 

Och hur fortsatte det?

Sedan GoodGlass först såg dagens ljus år 2017 har mycket hänt. Det är en ständigt spännande resa som inte alltid har varit lätt. Det var också tuffa stunder, under vilka vi gjorde många misstag, men vi lärde oss mycket av dem. Positiv feedback från er alla är det som håller oss på fötter och driver oss framåt. Tack vare er vet vi att det är värt det! Varje dag arbetar vi för att ständigt förbättra oss, uppfylla våra mål och erbjuda dig den bästa möjliga upplevelsen!

"Och även om jag visste att världen skulle gå under imorgon, skulle jag ändå plantera mitt äppelträd."
Martin Luther

Med kärlek,
Terka, Johan & GoodWays team

Tillbaka till bloggen