Känner du dig melankolisk och vet inte hur du ska få tillbaka humöret? Ge dig själv den rätta kramen för själen och njutningen för smak- och luktsinnet. Du kommer att älska den unika kombinationen av kryddor med te och mjölk Chai masala!
Känn de välgörande effekterna av den traditionella ayurvediska masala-te på dig själv och låt oss tillsammans titta på hur man kokar masala-te.
Masala-te - tillagning:
1. Tillsätt mjölk i en kastrull tillsammans med Chai masala-blandningen och låt det sakta koka upp.
2. Låt det sjuda i några minuter på låg värme tills blandningen doftar och mjölken får en vacker krämig färg, rör om då och då.
3. Sila genom silen ner i vår glas eko-flaska GoodGlass Thermo eller kopp och låt svalna till en temperatur där drycken är behaglig att dricka.
4. Tillsätt honung eller annat sötningsmedel efter smak. *Vi tillsätter inget sötningsmedel, eftersom honeybush i blandningen ger drycken en behaglig söt smak.
5. Njut av de välgörande effekterna av traditionellt masala-te!
Vad är masala-te?
Chai masala, eller även Chai latte eller Yogi-te, är en traditionell indisk ayurvedisk dryck som på grund av sina välgörande effekter, den behagliga kryddiga smaken och doften samt värmande egenskaper nu dricks över hela världen. Chai masala betyder bokstavligen “te med kryddor”. Kryddorna i Chai masala verkar i en gemensam synergi och Chai har så en djup effekt på vår hälsa.
Vilka effekter har masala-te?
Denna livgivande dryck kan avnjutas under hela dagen. Den har antiinflammatoriska och antibakteriella effekter, vilket gör den till en utmärkt förebyggande åtgärd mot förkylningar och influensa. Den hjälper vid matsmältning, mot uppblåsthet, och regelbundet intag ökar ämnesomsättningen och energin. Den har antioxidanteffekter, sänker kolesterolet, balanserar blodtrycket och har många andra hälsofördelar. Vill du ha en kopp?
Välgörande ingredienser
Svart Assam-te är grunden i blandningen för Chai masala-drycken. Det kommer från Indien och ger en autentisk smak och fyllig färg. Svart te innehåller en stor mängd antioxidanter och hjälper oss att bli av med skadliga fria radikaler, ger oss energi, förbättrar matsmältningen, minskar stressnivåerna och har många andra hälsofördelar.
Honeybush är en buske som härstammar från Afrika. Precis som svart te är honeybush rik på antioxidanter, har antiinflammatoriska egenskaper och stödjer ämnesomsättningen. Den innehåller inget koffein och är därför lämplig för att lugna sinnet och ge en god natts sömn.
Anis hjälper vid matsmältning och förhindrar uppblåsthet, lindrar magbesvär, dödar bakterier och svampar i kroppen och lindrar smärta. Kardemumma hjälper matsmältningen, sänker blodtrycket och har antiinflammatoriska egenskaper. Den har avgiftande effekter och fungerar till och med som ett afrodisiakum. Kanel är en av de starkaste antioxidanterna i världen. Den minskar risken för hjärtsjukdomar och har antiinflammatoriska egenskaper. Kryddnejlika bekämpar inflammationer, är en rik källa till antioxidanter, reglerar blodsockernivåerna och lindrar smärta. Om du vill bli av med dålig andedräkt rekommenderar vi att du provar att suga på kryddnejlika! Stjärnanis har antibakteriella och lugnande effekter, hjälper matsmältningen. Peppar stödjer immunsystemet, lugnar nervsystemet, avgiftar kroppen och har antiseptiska egenskaper.
Alla dessa ingredienser verkar tillsammans i en gemensam synergi och Chai masala har så en djup effekt på vår hälsa!